SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP, SEÇİMLERİN PEŞİNDE

CHP, SEÇİMLERİN PEŞİNDE

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberimvarsize.com.tr/
CHP, SEÇİMLERİN PEŞİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi Körfez İlçe Örgütü, 31 Mart tarihinde yapılan seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını ve mücadelesini sürdürüyor. 1395 oyla seçimi kazanan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şener Söğüt’e yönelik itirazlarını sürdüren CHP, CHP’nin önde gelen isimlerinin de bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasında sık sık ‘ hak-hukuk-adalet’ sloganları atıldı.

CHP’NİN ÖNCÜ İSİMLERİ GELDİ

CHP Kocaeli İl Örgütü bugün 14'te Körfez Ticaret Odası önünde büyük bir kalabalık ile bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP’liler açıklamanın ardından köprü üzerinden tepki yürüyüşü yaptı. Açıklamaya CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Yıldızlı, Mühip Kanko, Nail Çiler, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, Körfez Belediye Başkan Adayı Tayfun Balıkçı, CHP eski milletvekili Sefa Sirmen, yöneticiler partililer ve vatandaşlar katıldı.

"BU TUTUM KABUL EDİLEMEZ"

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, “Bugün burada Körfezimiz’in iradesine sahip çıkmak için buradayız. 31 Mart akşamı pusu kurularak Körfezimizin iradesi gasp edilmiştir. Körfez ilçe kurulunun, ilçe seçim kurulunun verdiği karar siyasi iktidarın kararıdır. Çifte standarttır. Kabul edilemez. Kabul etmiyoruz. Verilen bu kararlar sizlerin gözünün içine baka baka verilmiştir. Çoğu ilçelerde AK Parti'nin verdiği karara itirazlar dakikalar içinde kabul edilmiştir. Yeni sayımlar yapılmıştır. Yeniden seçim tekrarları olmuştur. Maalesef ki Körfez’de hiçbir şekilde kabul etme durumu yok. Biz ayrıcalık istemiyoruz. Biz Körfezimizin iradesini Körfezimize verilmesini istiyoruz. Biz oyların yeniden sayılsın istiyoruz. Kara bulutlar ortadan kalksın istiyoruz. Bu seçimin galibi kimse burada alkışlayalım istiyoruz.

"KİMSENİN YÜZÜNE BAKAMAYACAKSINIZ"

Bu şekilde Körfezimizin, Körfez halkının yüzüne nasıl bakacaksın? Bir parka gittiğinde Körfezimizin çocuğunun yüzüne nasıl bakacaksın? Bir gencimizi evlendirirken onun yüzüne nasıl bakacaksın? Körfez halkının yüzüne nasıl bakacaksın? Bakamazsın. Bakamayacaksın. Baktırmayacağız” dedi.

‘ YENİDEN BAŞLIYORUZ’

Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı, “Biz hep birlikte yola çıktık. Hepinizi saygı, sevgiyle selamlıyorum. 31 Mart 2024 tarihinde seçimlerde bildiğiniz gibi basından, yerel basından, ulusal basından bir sürü şaibeye karışmış durumdayız. Okullarda elektrikler kesiliyor, tutanaklar yanlış tutuluyor ve bir sürü sebep. Memurların burada oy kullanılması ve birçok sebepten dolayı diğer AK Partili belediyelere müracaatları sayesinde Yüksek Seçim Kurulu'na ve il seçim kurullarında, ilçe seçim kurullarında ters terse dönüyor, oylar sayılıyor, seçimler iptal ediliyor. Biz niçin bu durumdayız? Değerli arkadaşlarım, hepiniz elinizden geldiğince mücadele ettiniz, sokaklarda, meydanlarda, evlerde, kapıları çaldık. Sokak sokak dolaştık. Hepinizin emeği çok. Biz bu mücadeleden yılmayacağız. Hep beraber devam edeceğiz. Yenilgilerimiz olsa da bu yenilgileri bir ders sayıp devam edeceğiz. Yeniden başlıyoruz. Hepiniz burada emeği geçti. Bütün hepinize çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.